13 Tipare se Jeni Një Person i Rrallë me Integritet të Vërtetë

13 Tipare se Jeni Një Person i Rrallë me Integritet të Vërtetë​


Integriteti është një nga atributet më përcaktuese të karakterit që një person mund të ketë.

Ai përcakton se kush jeni dhe për çfarë qëndroni, dhe nëse mund të jeni apo jo të guximshëm gjatë konfliktit dhe vështirësive, ndërsa qëndroni pas armëve tuaja.

Njerëzit me integritet ndajnë të gjithë një grup të caktuar tiparesh. Këto 13 tipare të përbashkëta përfshijnë:

iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png

Përunjësia

Individët me integritet kurrë nuk e kuptojnë vërtetë vlerën brenda tyre.

Ata janë të përulur, duke mos menduar kurrë se jetojnë sipas standardeve që shoqëria vendos për ta.

Ata nuk mburren dhe nuk nxjerrin në pah atë që kanë, sepse gjithmonë përpiqen të bëhen më të mirë.

Mirësia

Mirësia është një tipar i përbashkët mes atyre që kanë integritet. Ata gjejnë gëzim në pasurimin e jetës së njerëzve përreth tyre, edhe nëse kjo do të thotë të sakrifikojnë lumturinë në jetën e tyre për ca kohë.

Autenticiteti

Nuk ka identifikues më të mirë për integritetin sesa autenticiteti. Njerëzit autentikë ju tregojnë veten e tyre të vërtetë; ata nuk jetojnë nën një grup gënjeshtrash apo ndonjë maskë. Ata i përmbahen asaj në të cilën besojnë, pa marrë parasysh çfarë.

Ndershmëria

Nuk mund të kesh integritet pa ndershmëri. Njerëzit me integritet nuk besojnë se kanë nevojë të gënjejnë, sepse krenohen me të vërtetat që i rrethojnë.

Ata e dinë jetën që duan të bëjnë dhe kjo jetë përfshin një jetë të mbushur me ndershmëri dhe vërtetësi, jo mashtrim.

Besueshmëria

Një shenjë e zakonshme e integritetit është besueshmëria. Ju gjithmonë mund të mbështeteni tek këta njerëz për të ruajtur një fjalë fort si guri.

Integriteti i pengon njerëzit të zhgënjejnë të tjerët, të tradhtojnë dhe të gënjejnë, sepse ata respektojnë ata që i rrethojnë dhe veten e tyre.

Ata japin kreditet

Kur takoni dikë me integritet të vërtetë, mund të jeni të sigurt se ai kurrë nuk do të përpiqet të vjedhë vlerën tuaj ose të marrë atë që keni bërë dhe ta quajë të tyren.

Ata e kuptojnë vlerën e punës së palodhur dhe të përkushtimit dhe e dinë rëndësinë e dhënies së kredisë aty ku u takon.

Ata e vlerësojnë kohën tuaj

Pra, shumë njerëz nuk shohin asnjë problem me vonesën, pavarësisht nëse bëhet fjalë për takime apo projekte. Por të qenit vonë është një formë mosrespektimi dhe vetëm ata me integritet të vërtetë mund ta shohin këtë.

iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png

Në vend të kësaj, ata u përmbahen afateve, orareve dhe organizimeve të rregulluara, sepse nuk do të guxonin kurrë të humbnin kohën e askujt.

Ato nuk debatojnë në mënyrë të vrazhdë

Vrazhdësia po bëhet një pjesë fatkeqe e shoqërisë, veçanërisht në botën online. Ne i bërtasim njëri-tjetrit dhe i vendosim njëri-tjetrit epitete dhe lejojmë reagimet emocionale irracionale të përcaktojnë mënyrën se si ndërveprojmë me botën.

Por njerëzit me integritet të vërtetë i shmangin këto situata. Ata dinë të mos pajtohen në mënyrë civile; ata madje e dinë se kur është më mirë të largohesh.

Ato japin shanse të dyta

Shpesh, ne shohim dikë që bën një gabim dhe impulsi ynë i parë është t’i fajësojmë, të zemërohemi me ta dhe t’i thërrasim.

Por individët me nivele të larta integriteti i rezistojnë këtij impulsi. Në vend të kësaj, ata e dinë se sa e vlefshme është t’u japësh të tjerëve përfitimin e dyshimit.

Mos supozoni më të keqen nga të gjithë; nëse dyshoni për dikë për gënjeshtër ose mashtrim emocional, por ai pretendon të kundërtën, atëherë gjeni në zemrën tuaj t’i jepni atij mundësinë e dytë.

iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png

Ata janë emocionalisht intuitivë

Shumica e njerëzve jetojnë sikur të jenë i vetmi person i rëndësishëm në botë, duke mos u kujdesur për mirëqenien e të tjerëve, fizike apo emocionale.

Por kur keni integritet të vërtetë, ju jeni më të përshtatur me botën dhe ata përreth jush. Ju nuk jetoni në flluskën tuaj të vogël, por lejoni veten të jeni pjesë e të gjithë të tjerëve.

Kur vëreni se dikush po përjeton diçka shqetësuese, ju bëni çmos për ta ndihmuar në mënyrë aktive me situatën e tyre. Ky është integriteti i vërtetë.

Kërkojnë falje

Mund të mos e pranoni, por ndoshta vuani nga pamundësia për të kërkuar falje.

Për disa prej nesh, është një çështje krenarie pa kuptim që ka përparësi ndaj racionalitetit: edhe pse e dimë se do të ishte më mirë të kërkojmë falje, ne kurrë nuk e lejojmë veten t’i thotë ato dy fjalë të thjeshta – “Më fal” – thjesht sepse nuk duan të “humbin”.

Por integriteti i vërtetë mund të kalojë kotësinë e humbjes dhe fitores, dhe në vend të kësaj preferon të krijojë paqe në vend të tensionit. Nëse kjo kërkon të jesh njeriu më i madh dhe të kërkosh falje i pari, atëherë ashtu u bëftë.

Përgjegjësia

Për një person me integritet të vërtetë, asgjë nuk është më e rëndësishme se fjala dhe lidhja e tyre.
Ata me integritet të vërtetë përdorin llogaridhënien si elementin përcaktues nëse mund t’i besojnë një personi tjetër, apo edhe t’i besojnë vetes.
Vërtetësia
Asgjë në lidhje me një individ me integritet nuk është e pandershme, e pavërtetë ose një gënjeshtër e bardhë. Ata besojnë se të qenit i vërtetë është mënyra më e mirë për të bashkëvepruar me të tjerët dhe botën përreth tyre. Ata do të gjakosen për vlerat e tyre dhe të vërtetat që i përcaktojnë.
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png

Ata kanë durim
Do ta shihni këtë mungesë kontrolli në rrugë me shoferë agresivë që nuk kanë mjetet për t’u çlodhur dhe për të shijuar udhëtimin.
Njerëzit të cilëve u mungon integriteti kanë më shumë gjasa të heqin zemërimin dhe problemet e tyre tek ata që i rrethojnë dhe ku ka vend më të mirë për ta bërë këtë sesa në autostrada anembanë botës?
Është kaq e lehtë të bini borinë tuaj në mënyrë agresive dhe të mos merrni asnjë përgjegjësi për mënyrën se si ndiheni në këtë moment.
Njerëzit me integritet e dinë më mirë dhe do të presin me durim që drita të ndizet jeshile, makina të kthehet ose punëtori i ndërtimit të largohet nga rruga.
Kushtojini vëmendje mënyrës sesi njerëzit i trajtojnë të tjerët dhe kjo zakonisht është një tregues i mirë se sa integritet ka dikush.
Ata kërkojnë falje
Pavarësisht nëse jeni duke pritur që të vijë folësi kryesor ose kamerieri të marrë porosinë tuaj të pijes, nëse personi ka integritet, ai me siguri do të kërkojë falje për vonesën.
Kjo sepse njerëzit që kanë një pjesë të mirë të integritetit e dinë se sa e çmuar është koha dhe sa e rëndësishme është që njerëzit të paraqiten në kohë – për veten dhe për të tjerët. Nuk ka nevojë të jeni të pasjellshëm për këtë apo të frustruar që po vonoheni.
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png
iCtNCD6.png

Nëse dikush thjesht thotë se i vjen keq, besojini dhe vazhdoni nga ajo. Kjo tregon integritet edhe nga ana juaj.
Lajmi i mirë është se integriteti mund të zhvillohet me kalimin e kohës. Nuk është diçka me të cilën thjesht keni lindur dhe ka një sasi të kufizuar për të shkuar përreth.
Nëse doni të filloni të shfaqeni si një person më i mirë në botë, gjithçka që duhet të bëni është të provoni. E njëjta gjë vlen edhe për njerëzit e tjerë.
Pra, nëse nuk jeni të sigurt nëse dikush ka integritet, kushtojini vëmendje mënyrës se si po shfaqet në botë.
Nëse ata lëshojnë topa, tërheqin gjithë vëmendjen, marrin meritat dhe injorojnë faktin që u shfaqën vonë, ata ndoshta nuk kanë integritet.
Duaje veten fillimisht dhe çdo gjë tjetër bie në vendin e vet.
Mund të tingëllojë mendjemadhësi ose narcisiste të përqendrohesh së pari në dashurinë për veten. Por nuk është.
Çështja nuk është të besosh se je më i mirë se të tjerët ose të pranosh gjëra rreth vetes që vërtet duhet t’i ndryshosh.
Ka të bëjë me zhvillimin e një marrëdhënieje të shëndetshme dhe edukative me… ty!
Të duash veten ka të bëjë me përkushtimin ndaj asaj që je, të kuptosh shumë nuanca të ndryshme të identitetit tënd dhe t’i tregosh vetes një nivel kujdesi dhe intimiteti që zakonisht e rezervojmë për njerëzit e tjerë.
Fatkeqësisht, ne nuk jemi mësuar se si ta duam veten që në moshë të re. Dhe ne përfundojmë duke u kujdesur për atë që të tjerët mendojnë për ne në vend që të fokusohemi në atë që na nevojitet në një nivel më themelor.


https://www.facebook.com/sharer.php...nje-person-i-rralle-me-integritet-te-vertete/
Facebook
Nga Shkolla e Suksesit
https://api.whatsapp.com/send?text=...nje-person-i-rralle-me-integritet-te-vertete/
 
Sa naiv i vërtetë tingëllon ky njeriu i rrallë 🤦🏼‍♀️ përveç pjesës që - e don veten 😎
 
Top