Ingredientet
1.2 Peshq merluc fileto,te ndara ne pjese jo shum te vogla
2.domate pomodorni 10 kokrra (ose 2 domate normale te pjekura mire)
3.KAperi,alice ne kripe, ullinj te zinj
4.Gjys filxhani vere te bardh
5.Majdanos 1 lug gjelle
6.Buke te grire 1 luge
7.Kripe,piper,vaj ulliri
1.Ne nje tave vendosim filetot e pastrura,i kriposim dhe i lyejme me vaj nga te gjitha anet
2.Vendosim domatet,kaperin,ullinjte, dhe alicet (sardelet e kripura) bukur duke i perzier peshqit me keto ingredient
3.Majdanozin, piperin,dhe buken e grire i hedhim lart peshkut..
4.Ndezim furren dhe e gradojme 180 grad, e leme 10 min te nxehet, dhe fusim taven per 25-30 min
5.Mbas 15 min hedhim goten e veres anash peshkut,dhe me nje luge fillojme te lagim filetot,gjithmon duke e provuar pak shijen
Ps: kjo tave do shum kujdes ne pjekje,pasi nuk duhet te thahet,por ka nje shije fantastike
Redaktimi i fundit: