PiNkY
Anëtar i Nderuar
Përbërësit
1 pako lazanja të freskëta
1 tufë spinaq e pastruar
1 litër qumësht
100 gr gjalpë
100 gr miell
Parmixhan
Arrëmyshk
Përgatitja:
Zieni spinaqin për një minutë, shtrydheni dhe thajeni. Shkrini gjalpin në tenxhere, shtoni miellin dhe qumësht për të përgatitur një beshamel të mjaftueshëm, duke shtuar më pas kripën, arrëmyshkun dhe spinaqin. Në një tavë pjekjeje hidhni një shtresë beshamel me spinaq,shtroni fletët e lazanjave dhe vazhdoni me shtresat duke i alternuar me parmixhanin. Përgatitja duhet të jetë e butë sepse lazanja duhet të qëndrojë e lagur nga beshameli dhe nuk duhet të thahet. Piqeni në furrë të graduar 180 gradë Celsius përreth 30 minuta.
1 pako lazanja të freskëta
1 tufë spinaq e pastruar
1 litër qumësht
100 gr gjalpë
100 gr miell
Parmixhan
Arrëmyshk
Përgatitja:
Zieni spinaqin për një minutë, shtrydheni dhe thajeni. Shkrini gjalpin në tenxhere, shtoni miellin dhe qumësht për të përgatitur një beshamel të mjaftueshëm, duke shtuar më pas kripën, arrëmyshkun dhe spinaqin. Në një tavë pjekjeje hidhni një shtresë beshamel me spinaq,shtroni fletët e lazanjave dhe vazhdoni me shtresat duke i alternuar me parmixhanin. Përgatitja duhet të jetë e butë sepse lazanja duhet të qëndrojë e lagur nga beshameli dhe nuk duhet të thahet. Piqeni në furrë të graduar 180 gradë Celsius përreth 30 minuta.