Kisha kohe pa dale xhiro ketej nga kuzhina Por sot po rikthehem me nje receteqe do doja ta ndaja me ju. :darke:
Per 4 persona
1 .Kofshe gjeli 4oo Gr e ndare ne 4 pjese
2. 400 gr taliatele te zjera (lloj makarone)
3. 1 gote vere te bardhe
4. 2 luge mjell
5. Vaj ulliri,
6. Gjalp,Rozmarine,kripe,piper
7. 1 brodo vegjetariane
1. Thajme mishin me nje leter kuzhine , e kriposim, e lyejm me miell
2 .Nxehim vajin me gjalpin ne tigan, i japim ngjyre mishit nga te dyja anet per 5 min, dhe i shuajme me vere
3. Shtojme rozmarinen, piperin, dhe (3 gota uje me brodon e tretur brenda) i leme 45 min me kapak te mbyllur, me zjarr te ulet
4.NE fund duhet te kemi nje leng kremoz...Ketu duhet kujdes pasi po u be shum kremoz shtoni pak uje..dhe shijojeni per kripe
1.Ne nje tave hedhim taliatelet e zjera Dhe i perziejme me mishin e gjelit dhe lengun e tij
2.I servirni te ngrohta
Ps: Zakonisht kjo e ka lezetin ne nje tenxhere presioni, llogarisni qe: Mbas 30 min mishi ka zjere
keni akoma kohe te hidhni brenda disa perime qe keni qef, Gjysem te zjera ,Karrota, bizele, kunguj etj
Per fv./ L0v3rm4n
Per 4 persona
1 .Kofshe gjeli 4oo Gr e ndare ne 4 pjese
2. 400 gr taliatele te zjera (lloj makarone)
3. 1 gote vere te bardhe
4. 2 luge mjell
5. Vaj ulliri,
6. Gjalp,Rozmarine,kripe,piper
7. 1 brodo vegjetariane
1. Thajme mishin me nje leter kuzhine , e kriposim, e lyejm me miell
2 .Nxehim vajin me gjalpin ne tigan, i japim ngjyre mishit nga te dyja anet per 5 min, dhe i shuajme me vere
3. Shtojme rozmarinen, piperin, dhe (3 gota uje me brodon e tretur brenda) i leme 45 min me kapak te mbyllur, me zjarr te ulet
4.NE fund duhet te kemi nje leng kremoz...Ketu duhet kujdes pasi po u be shum kremoz shtoni pak uje..dhe shijojeni per kripe
1.Ne nje tave hedhim taliatelet e zjera Dhe i perziejme me mishin e gjelit dhe lengun e tij
2.I servirni te ngrohta
Ps: Zakonisht kjo e ka lezetin ne nje tenxhere presioni, llogarisni qe: Mbas 30 min mishi ka zjere
keni akoma kohe te hidhni brenda disa perime qe keni qef, Gjysem te zjera ,Karrota, bizele, kunguj etj
Per fv./ L0v3rm4n
Redaktimi i fundit: