Per 2 persona
2 fileto rreth 150 gr secila
100 gr pana
1 spruco konjak (afersisht nje gote rakie)
1 luge senape
1 luge gjalp,
piper kokerr 2 luge kafeje plot
1.Piperin e vendosim ne nje pjate te ceket dhe vendosim filetot lart,duke i shtypur me dore me qellim qe te futen brenda kokrrat. nga te dyja anet. (i ngjeshim pak me pellemben e dores
2.Ne nje tigan,mbasi ka shkrire mire gjalpi hedhim filetot dhe i japim ngjyre nga te dyja anet per 5 min
3.Shtojme konjakun,dhe e trazojme per 1 min,(ketu kujdes nga flaka qe mund te marri tigani,moderoni zjarrin) Shtojme senape dhe i trazojme me ngadale,deri sa te behet nje mase,- Shtojme panen ..provoheni per kripe!
4.I leme per 10 min me zjarr te ulet duke i kthyer nga te dyja anet
Ps: kujdes mos thahet salca,po pati nevoj per nje filxhan uje hidhjani ndersa disa kokrra te piperit i shtypni pak qe te leshojne aromen ne salce.
Redaktimi i fundit: