اokollata, aleat kundër rrudhave

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Shkencëtarët më në fund na kanë dhënë një arsyetim të shkëlqyer për kënaqësi në ngrënien e çokollatës. Kjo përvojë e ëmbël, sipas zbulimeve më të reja, është e suksesshme në zhdukjen e rrudhave. Doza ditore e çokollatës së errët e mbron lëkurën nga plakja e parakohshme, e shkaktuar nga rrezet e diellit, thonë shkencëtarët. Studimi ka treguar se konsumimi i përditshëm i disa katrorëve çokollatë, mbron nga rrudhat që i shkaktojnë rrezet ultravjollce të diellit. Lajmi i mirë është se shkencëtarët besojnë se konsumimi i çokollatës së zezë, mund të zvogëlojnë rrezikun nga kanceri i lëkurës. Mirëpo, që mos të ketë huti, studimi është marrë vetëm me çokollatën e zezë, e cila është e pasur me flavonoide, antioksidues të cilët natyrshëm gjenden në kokrrat e kakaos, ndërsa ato janë përbërja kryesore e çokollatës. Studimi ka treguar se të anketuarit që kanë konsumuar sasi më të madhe të çokollatës së pasur me flavonoide, mund të durojnë sasi më të madhe të rrezeve ultravjollce në lëkurën e tyre, se sa ata që nuk kanë ngrënë çokollatë të tillë. Lajmi i keq është se çokollata e pasur me flavonoide, ende nuk është në masë të gjerë e pranishme në treg.ks
 
ngordh per cokollataaaaaaaaaa...:p

1_Milka_300g_gross.jpg
 
اokollata mbron nga rrezet UV?

ngordh per cokollataaaaaaaaaa...:p

1_Milka_300g_gross.jpg

nje me karamel?
mmmmmmmmmmmmm


اokollata e cila përmban flavanole, substanca me prejardhje bimore të cilat gjinden në kakao, mund të veprojë në mënyrë mbrojtëse nga ndikimi i dëmshëm i rrezeve të diellit, bëjnë të ditur studimet e reja.

30 persona të hulumtuar gjatë 12 javëve kanë konsumuar çdo ditë ose 20 gr çokollatë të pasur me flavanole (njëri grup) ose 20 gr çokollatë me sasi të paktë të kësaj substance të dobishme (grupi tjetër). ثshtë treguar se konsumimi i flavanoleve mbron lëkurën nga skuqja e shkaktuar nga qëndrimi i tepruar në diell.

Megjithatë, duhet të kihet parasysh se flavanolet në asnjë mënyrë nuk mund të zëvendësojnë veprimin fotoprotektiv që japin produktet për rrezitje me faktorët mbrojtës.

ثshtë interesante të thuhet se çokollata e pasur me flavanole prodhohet me metoda të veçantë në temperaturë të ulët, andaj edhe çokollata e zezë nuk përmban sasi të mëdha të kësaj substance bimore.
•Telegrafi•
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 5 21.7%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 2 8.7%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 4.3%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 4 17.4%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 2 8.7%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 3 13.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 6 26.1%
Back
Top