Universi u krijua në laborator

Teoria interesante e shkencëtarit të Harvardit​


Shkencëtari, Avi Loeb, thotë se universi ynë mund të jetë krijuar në një laborator nga civilizime të tjera me teknologji më të përparuar se njerëzit.​


Shkencëtari i universitetit të Harvardit ka një teori interesante në lidhje më formimin e universit tonë. Avi Loeb thotë se universi u krijua në një laborator nga qenie të një “klasi” më të lartë të formave jetike. Ish-drejtursi i departamentit të astronomisë në Harvard, shkroi në një artikull këtë javë supozimet e tij se universi mund të jetë formuar në një labortator nga “civilizime teknologjike” më të përparuara se njerëzit. Nesë diçka e tillë do të ishtë e vërtetë, ai tha se historia e origjinës së universit, do të unifikonte idenë fetare të një ‘krijuesi’ me atë laike të gravitetit kuantik.


“Duke qenë se universi ynë ka një gjeometri të sheshtë, një qytetërim i avancuar mund të ketë zhvilluar teknologjinë që ka bërë të mundur krijimin e një universi “foshnjë” nga asgjëja, përmes tunelit kuantik” tha Loeb.

Një nga idetë e paraqitura në artikullin e Loeb është sistemi i klasifikimit të qytetërimit. Ai shkruan se si një civilizim teknologjik të nivelit të ulët, njerëzit i përkasin klasifikimit C. Në momentin që teknologjia jonë të avancojë deri në atë pikë ku mund të krijojmë pavarësi nga dielli ynë, do të ngjitemi në klasfikimin B. Më tej, nëse do të mund të krijonim uniersin tonë, atëherë do të ishim pjesë e klasifikimit A. Pengesa më e madhe, sipas Loeb, që njerëzit të mund të krijojnë universin e tyre është paaftësia për të krijuar një dendësi të madhe të energjisë së materies së errët brenda një rajoni të vogël. Nëse do të arrinim ndonjherë deri këtu, do të mund të takonim krijuesit tanë.

Burimi: the byte

(i.d.Dosja.al)ad15bfd7b0_50164279_rotation-galaxie-spirale-univers.jpg
 
Last edited by a moderator:

Teoria interesante e shkencëtarit të Harvardit​


Shkencëtari, Avi Loeb, thotë se universi ynë mund të jetë krijuar në një laborator nga civilizime të tjera me teknologji më të përparuar se njerëzit.​


Shkencëtari i universitetit të Harvardit ka një teori interesante në lidhje më formimin e universit tonë. Avi Loeb thotë se universi u krijua në një laborator nga qenie të një “klasi” më të lartë të formave jetike. Ish-drejtursi i departamentit të astronomisë në Harvard, shkroi në një artikull këtë javë supozimet e tij se universi mund të jetë formuar në një labortator nga “civilizime teknologjike” më të përparuara se njerëzit. Nesë diçka e tillë do të ishtë e vërtetë, ai tha se historia e origjinës së universit, do të unifikonte idenë fetare të një ‘krijuesi’ me atë laike të gravitetit kuantik.


“Duke qenë se universi ynë ka një gjeometri të sheshtë, një qytetërim i avancuar mund të ketë zhvilluar teknologjinë që ka bërë të mundur krijimin e një universi “foshnjë” nga asgjëja, përmes tunelit kuantik” tha Loeb.

Një nga idetë e paraqitura në artikullin e Loeb është sistemi i klasifikimit të qytetërimit. Ai shkruan se si një civilizim teknologjik të nivelit të ulët, njerëzit i përkasin klasifikimit C. Në momentin që teknologjia jonë të avancojë deri në atë pikë ku mund të krijojmë pavarësi nga dielli ynë, do të ngjitemi në klasfikimin B. Më tej, nëse do të mund të krijonim uniersin tonë, atëherë do të ishim pjesë e klasifikimit A. Pengesa më e madhe, sipas Loeb, që njerëzit të mund të krijojnë universin e tyre është paaftësia për të krijuar një dendësi të madhe të energjisë së materies së errët brenda një rajoni të vogël. Nëse do të arrinim ndonjherë deri këtu, do të mund të takonim krijuesit tanë.

Burimi: the byte

(i.d.Dosja.al)

Ky eshte pro teorise qe Alienet ekzistojne dhe jeta ne toke ju dedikohet atyre. Te gjitha cfare thote ai jane hipoteza asgje e vertetuar. Po mendoja sa ekuilibra do prishte nese do vertetoheshin lol

 
Ky eshte pro teorise qe Alienet ekzistojne dhe jeta ne toke ju dedikohet atyre. Te gjitha cfare thote ai jane hipoteza asgje e vertetuar. Po mendoja sa ekuilibra do prishte nese do vertetoheshin lol

Ky eshte perkrahes i Sitchin, koleg i Biglinos e shume te tjere qe mendojne se jemi krijese e nje civilizimi te perparuar, gje e cila do permbyste gjithcka ne lidhje me universin por ama......eshte e vetmja qe i pershtatet shkrimeve te vjetra perkthyer fjale per fjale, eshte e vetmja teori qe perputhet me pershkrimet dhe etimologjine biblike.
Sa e vertete eshte?
Se di, por mund te them qe nuk duhet perjashtuar si mundesi.
Ne fakt eshte e vetmja teori qe ka sens si per besimtaret ashtu edhe per ata qe i besojne shkences
 
Ky eshte perkrahes i Sitchin, koleg i Biglinos e shume te tjere qe mendojne se jemi krijese e nje civilizimi te perparuar, gje e cila do permbyste gjithcka ne lidhje me universin por ama......eshte e vetmja qe i pershtatet shkrimeve te vjetra perkthyer fjale per fjale, eshte e vetmja teori qe perputhet me pershkrimet dhe etimologjine biblike.
Sa e vertete eshte?
Se di, por mund te them qe nuk duhet perjashtuar si mundesi.
Ne fakt eshte e vetmja teori qe ka sens si per besimtaret ashtu edhe per ata qe i besojne shkences
Nuk eshte teori jane thjesht hipoteza :) Ska vertetuar asgje
 
Ky eshte perkrahes i Sitchin, koleg i Biglinos e shume te tjere qe mendojne se jemi krijese e nje civilizimi te perparuar, gje e cila do permbyste gjithcka ne lidhje me universin por ama......eshte e vetmja qe i pershtatet shkrimeve te vjetra perkthyer fjale per fjale, eshte e vetmja teori qe perputhet me pershkrimet dhe etimologjine biblike.
Sa e vertete eshte?
Se di, por mund te them qe nuk duhet perjashtuar si mundesi.
Ne fakt eshte e vetmja teori qe ka sens si per besimtaret ashtu edhe per ata qe i besojne shkences
Zecharia ka shkruar shume por a mund ti besojme teorive te tij?
 
Zecharia ka shkruar shume por a mund ti besojme teorive te tij?
Nese e lexojme biblen ose librat e tjere fetare fjale per fjale, pra pa interpretime dhe perkthime per interesa te ndryshme teorite e tij jane ato qe i afrohen me shume dhe i pershtaten librave fetare
 
Nese e lexojme biblen ose librat e tjere fetare fjale per fjale, pra pa interpretime dhe perkthime per interesa te ndryshme teorite e tij jane ato qe i afrohen me shume dhe i pershtaten librave fetare
Kam nje nga librat e tij , kam kaq kohe qe do i futem por vetem faqet e para lexoj
E vetmja gje qe mbaj mend eshte skeletet qe u zbuluan diku andej nga nje vend arab , dhe ishin gjymtyre shume te gjate mbi normalen
Tani po ma permblodhe ti zecherian me ca fjali do e lexoja me kenaqesi , librin spo gjej vullnetin ta lexoj
 
Kam nje nga librat e tij , kam kaq kohe qe do i futem por vetem faqet e para lexoj
E vetmja gje qe mbaj mend eshte skeletet qe u zbuluan diku andej nga nje vend arab , dhe ishin gjymtyre shume te gjate mbi normalen
Tani po ma permblodhe ti zecherian me ca fjali do e lexoja me kenaqesi , librin spo gjej vullnetin ta lexoj
Te kam bere nje here nje video youtube postuar ketu por nuk arrita te ta mbush mendjen ta lexoje😀

Sidoqofte duhet te dish qe njeriu eshte gjithmone ne kerkim te se vertetes dhe rrjedhimisht duhet te jete i hapur ndaj cdo rruge qe mund te te coje te e verteta.
Sitchin ka nje interpretim qe ja vlen te pakten ta lexosh mbi universin, pastaj te duket llogjik dhe i arsyeshem apo jo te takon ty te vendosesh.
 

Teoria interesante e shkencëtarit të Harvardit​


Shkencëtari, Avi Loeb, thotë se universi ynë mund të jetë krijuar në një laborator nga civilizime të tjera me teknologji më të përparuar se njerëzit.​


Shkencëtari i universitetit të Harvardit ka një teori interesante në lidhje më formimin e universit tonë. Avi Loeb thotë se universi u krijua në një laborator nga qenie të një “klasi” më të lartë të formave jetike. Ish-drejtursi i departamentit të astronomisë në Harvard, shkroi në një artikull këtë javë supozimet e tij se universi mund të jetë formuar në një labortator nga “civilizime teknologjike” më të përparuara se njerëzit. Nesë diçka e tillë do të ishtë e vërtetë, ai tha se historia e origjinës së universit, do të unifikonte idenë fetare të një ‘krijuesi’ me atë laike të gravitetit kuantik.


“Duke qenë se universi ynë ka një gjeometri të sheshtë, një qytetërim i avancuar mund të ketë zhvilluar teknologjinë që ka bërë të mundur krijimin e një universi “foshnjë” nga asgjëja, përmes tunelit kuantik” tha Loeb.

Një nga idetë e paraqitura në artikullin e Loeb është sistemi i klasifikimit të qytetërimit. Ai shkruan se si një civilizim teknologjik të nivelit të ulët, njerëzit i përkasin klasifikimit C. Në momentin që teknologjia jonë të avancojë deri në atë pikë ku mund të krijojmë pavarësi nga dielli ynë, do të ngjitemi në klasfikimin B. Më tej, nëse do të mund të krijonim uniersin tonë, atëherë do të ishim pjesë e klasifikimit A. Pengesa më e madhe, sipas Loeb, që njerëzit të mund të krijojnë universin e tyre është paaftësia për të krijuar një dendësi të madhe të energjisë së materies së errët brenda një rajoni të vogël. Nëse do të arrinim ndonjherë deri këtu, do të mund të takonim krijuesit tanë.

Burimi: the byte

(i.d.Dosja.al)Shiko fotografinë 1931362
Pas deshtimit te teorise se darvinizmit tani po tentojne lloje e lloj menyrash si ta mohoj krijuesin suprem.
 
Nuk e njeh askush. Absolutisht askush.
un kam si profesion programimin dhe vlersoj gjithmon mundesit ne programim dhe cdo llogri me del qe ka zot nga ana logjike dhe matematikore, pastaj ka len dhe shenja dhe argumente qe ka
 
Ne njohim fuqine e tij nepermjet krijimit!Aq sa e kap mendja jone normal :D
Pallavra dogmatike të religjioneve. Askush nuk mund të thot asgjë mbi zotin, aq më keq një besimtar. Besim në Zot do thotë të besosh në tym. Pa parë e pa kuptuar dhe pa kërkuar të dishë diçka konkrete mbi këtë emër.
Dogma nuk është qartësi faktike...nuk e di si flisni me kaq bindje për një dogmë.
 
Kush është krijuesi suprem sipas teje ?
Ndjese qe nderhyj.

Bindjet jane individuale,ne baze te asaj qe ne arsyetojme.

Disa e quajne Zot, disa e quajne shkence pak rendesi ka emetimi, rendesi ka percimi i vibrimit dhe energjise. :)
 
un kam si profesion programimin dhe vlersoj gjithmon mundesit ne programim dhe cdo llogri me del qe ka zot nga ana logjike dhe matematikore, pastaj ka len dhe shenja dhe argumente qe ka
Çfarë ke si profesion, je klerik?
 
  • Haha
Reactions: Zak
Çfarë ke si profesion, je klerik?
jo nuk jam nuk duhet fe qe te kuptosh qe ka zot. Cili esht ndryshimi mes teje dhe meje, ti nuk beson dhe un besoj ma thuaj pa doreza dhe pa censure ca do qe te mendosh
 
Ndjese qe nderhyj.

Bindjet jane individuale,ne baze te asaj qe ne arsyetojme.

Disa e quajne Zot, disa e quajne shkence pak rendesi ka emetimi, rendesi ka percimi i vibrimit dhe energjise. :)
Këtë desha të kuptoj nga ai..cili ishte këndvështrimi i tij. Ai shkencor apo religjioz..:)
 
Pallavra dogmatike të religjioneve. Askush nuk mund të thot asgjë mbi zotin, aq më keq një besimtar. Besim në Zot do thotë të besosh në tym. Pa parë e pa kuptuar dhe pa kërkuar të dishë diçka konkrete mbi këtë emër.
Dogma nuk është qartësi faktike...nuk e di si flisni me kaq bindje për një dogmë.
Ti ke nje problem. Imagjino pyet tjetrin nga e ke kete besim nga feja apo jo. Cdo gje qe vjen nga feja ti i vendos vize dhe e hedh poshte. Kjo te ben qe te jesh i mbyllur per cfaredolloj bisede po pat prejardhje fetare. hajde ma verteto ti krijimin aman me fakte e te dhena shkencore pra he. ma thuaj te verteten te bardhe mbi te zeze. Po dhe shkenca eshte dorzuar kujr vjen puna te kjo. Ka 1 superfuqi thote.
 
  • Më pëlqen
Reactions: Zak
Ti ke nje problem. Imagjino pyet tjetrin nga e ke kete besim nga feja apo jo. Cdo gje qe vjen nga feja ti i vendos vize dhe e hedh poshte. Kjo te ben qe te jesh i mbyllur per cfaredolloj bisede po pat prejardhje fetare. hajde ma verteto ti krijimin aman me fakte e te dhena shkencore pra he. ma thuaj te verteten te bardhe mbi te zeze. Po dhe shkenca eshte dorzuar kujr vjen puna te kjo. Ka 1 superfuqi thote.
Jo cdo gje vjen nga feja, ajo te jep orjentimin e duhur po zotin duhet ta kuptosh vet, un kur thash per pozicionin e punes qe programoj me nxjerr dicka te vogel doja te thoja qe universi dhe njeriu jan perfekt nuk jan te ndertuar rastesisht eshte nje menjde super inteligjente ose fuqi e madhe pergjegjese. Nga cdo llogari qe bej un me del qe ka zot. Deri ne kete pik bim dakort gjith besoj dhe ateistet. Pas ksaj ke te besoj un ate teorin qe thot universi eshte kriju ne laborator apo librat e shnjte qe flasin per universin ather kur ishte injorance dhe shkenca i ka vertetu tani ? Eshte logjike qe do besoj librat
 
Ti ke nje problem. Imagjino pyet tjetrin nga e ke kete besim nga feja apo jo. Cdo gje qe vjen nga feja ti i vendos vize dhe e hedh poshte. Kjo te ben qe te jesh i mbyllur per cfaredolloj bisede po pat prejardhje fetare. hajde ma verteto ti krijimin aman me fakte e te dhena shkencore pra he. ma thuaj te verteten te bardhe mbi te zeze. Po dhe shkenca eshte dorzuar kujr vjen puna te kjo. Ka 1 superfuqi thote.
E nderuar soul.
Problemi qëndron tek ty që thua kam të qartë ekzistencën e diçkaje pa pasur asnjë fakt.
Ti fusësh vetëm pak logjik atyre pak rreshta shkrim(Kuran) ku ti bazohesh, Ai personazh nuk krijoj asgjë për çfarë po flasim në këtë temë.

Të imagjinosh sadopak hapsirën e pafund të universit me mbi 200 miliard galaksi, ai libër është shumë i vogël që të mbajë mbrenda krijuesin e universit..:)
 
Thjeshte informacion nga perkthimet fjale per fjale te bibles!
Ne bibel te dhjata e vjeter nuk permendet kurre Krijuesi si nje entitet por gjithmone ATA(Elohim-et).

Meqe sipas bibles ishin shume(Zota), Zotit te Izraelit qe e kishte emrin Yahwe ju caktua pjesa ku sot eshte Izraeli.
Kur fisi qe ju caktua atij rikthehet ta adhuroje ai fjale per fjale i thote-

Nese nuk beni si them une kthehuni atje ku ishit dhe adhuroni ate qe kishit.

Zoti, Krijuesi i drejtohet popullit te tij me keto fjale?
Te kthehen ku?
A nuk eshte toka e gjitha e tij?
Te adhurojne ke?
A nuk eshte ai i vetmi krijues i botes?


Kur te gjeni nje pergjigje llogjike per keto pyetje kam edhe ca qindra te tjera🤣😝
 
Thjeshte informacion nga perkthimet fjale per fjale te bibles!
Ne bibel te dhjata e vjeter nuk permendet kurre Krijuesi si nje entitet por gjithmone ATA(Elohim-et).

Meqe sipas bibles ishin shume(Zota), Zotit te Izraelit qe e kishte emrin Yahwe ju caktua pjesa ku sot eshte Izraeli.
Kur fisi qe ju caktua atij rikthehet ta adhuroje ai fjale per fjale i thote-

Nese nuk beni si them une kthehuni atje ku ishit dhe adhuroni ate qe kishit.

Zoti, Krijuesi i drejtohet popullit te tij me keto fjale?
Te kthehen ku?
A nuk eshte toka e gjitha e tij?
Te adhurojne ke?
A nuk eshte ai i vetmi krijues i botes?


Kur te gjeni nje pergjigje llogjike per keto pyetje kam edhe ca qindra te tjera🤣😝
Mos se më fute në temë lol 🕵️🤣
 
Top