Tmerre që kanë ndodhur vërtet të Premten më datë 13

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Tmerre që kanë ndodhur vërtet të Premten më datë 13

winston-moseley-1.jpg

E premtja që bie në datën 13 është e frikshme jo vetëm për ata që u besojnë besëtytnive, por edhe nga ana e fakteve historike.


Historia është plot me tmerre që kanë ndodhur pikërisht në këtë datë, por po ju sjellim vetëm pesë prej tyre:

e00000258-0-image-m-7_1442520528740-e1523605593557.jpg

1. Kanibalizmi në Kili. Të Premten më datë 13 të vitit 1972, një avion me lojtarë regbije nga Uruguaji u rrëzua në malet e Kilit. 27 prej 45 udhëtarëve mbijetuan, por vetëm sepse u ushqyen me trupat e shokëve të vdekur. Por një ortek vrau edhe tetë të tjerë. Vetëm 16 mbijetuan deri në fund.
costa-concordia-captain-sentence.jpg
2.Të Premten dt 13, 2012, kryqëzori Costa Concordia u përmbys në Toskanë të Italisë, duke shkaktuar vdekjen e 32 personave. Kapiteni u shpall fajtor dhe dëmi ishte me miliarda euro.


winston-moseley.jpg
3. E premte, 13 Mars 1964, 28 vjeçarja Kiti Xhenoveze u përdhunua dhe u vra në një zonë apartamentesh në Nju Jork. Ngjarja u bë shumë e famshme sepse krimi u dëshmua nga 30 kalimtarë dhe asnjeri nuk ndërhyri. Prej kësaj u quajt “Dukuria Xhenoveze”, kur kalimtarët shohin e nuk ndërhyjnë.

12november-1.jpg
4. Të premten e 13 Nëntorit, 1970, Bangladeshi u godit nga një ciklon që shkaktoi përmbytje të mëdha, duke vrarë më shumë se 500,000 njerëz. Bagëtitë u shfarosën dhe në zonën e goditur ra zia e urisë për shumë kohë më pas.

e_bushfires-the-scene_of_destruction-public_domain.jpg
5. Të premten më datë 13 të vitit 1939 u dogjën rreth 20,000 kilometra katror territor në Australi, duke djegur 1300 shtëpi e duke vrarë 71 njerëz. Flakët shkatërruan disa qytete.
 

Attachments

 • winston-moseley-1.jpg
  winston-moseley-1.jpg
  42.7 KB · Shikime: 0
 • e_bushfires-the-scene_of_destruction-public_domain.jpg
  e_bushfires-the-scene_of_destruction-public_domain.jpg
  40.1 KB · Shikime: 0
 • 12november-1.jpg
  12november-1.jpg
  131.5 KB · Shikime: 0
 • winston-moseley.jpg
  winston-moseley.jpg
  42.7 KB · Shikime: 0
 • costa-concordia-captain-sentence.jpg
  costa-concordia-captain-sentence.jpg
  194.6 KB · Shikime: 0
 • e00000258-0-image-m-7_1442520528740-e1523605593557.jpg
  e00000258-0-image-m-7_1442520528740-e1523605593557.jpg
  61.1 KB · Shikime: 0

Passion

Banned
Tmerre që kanë ndodhur vërtet të Premten më datë 13

winston-moseley-1.jpg

E premtja që bie në datën 13 është e frikshme jo vetëm për ata që u besojnë besëtytnive, por edhe nga ana e fakteve historike.


Historia është plot me tmerre që kanë ndodhur pikërisht në këtë datë, por po ju sjellim vetëm pesë prej tyre:

e00000258-0-image-m-7_1442520528740-e1523605593557.jpg

1. Kanibalizmi në Kili. Të Premten më datë 13 të vitit 1972, një avion me lojtarë regbije nga Uruguaji u rrëzua në malet e Kilit. 27 prej 45 udhëtarëve mbijetuan, por vetëm sepse u ushqyen me trupat e shokëve të vdekur. Por një ortek vrau edhe tetë të tjerë. Vetëm 16 mbijetuan deri në fund.
costa-concordia-captain-sentence.jpg
2.Të Premten dt 13, 2012, kryqëzori Costa Concordia u përmbys në Toskanë të Italisë, duke shkaktuar vdekjen e 32 personave. Kapiteni u shpall fajtor dhe dëmi ishte me miliarda euro.


winston-moseley.jpg
3. E premte, 13 Mars 1964, 28 vjeçarja Kiti Xhenoveze u përdhunua dhe u vra në një zonë apartamentesh në Nju Jork. Ngjarja u bë shumë e famshme sepse krimi u dëshmua nga 30 kalimtarë dhe asnjeri nuk ndërhyri. Prej kësaj u quajt “Dukuria Xhenoveze”, kur kalimtarët shohin e nuk ndërhyjnë.

12november-1.jpg
4. Të premten e 13 Nëntorit, 1970, Bangladeshi u godit nga një ciklon që shkaktoi përmbytje të mëdha, duke vrarë më shumë se 500,000 njerëz. Bagëtitë u shfarosën dhe në zonën e goditur ra zia e urisë për shumë kohë më pas.

e_bushfires-the-scene_of_destruction-public_domain.jpg
5. Të premten më datë 13 të vitit 1939 u dogjën rreth 20,000 kilometra katror territor në Australi, duke djegur 1300 shtëpi e duke vrarë 71 njerëz. Flakët shkatërruan disa qytete.

27 te mbijetuar - 8 qe vrau orteku = 19 vete Neve. :)

Burrash tre vete qenkan akoma duke percelluar ndonje kalimtar andej. :D
Yammmmm :p
 

Attachments

 • 12november-1.jpg
  12november-1.jpg
  131.5 KB · Shikime: 0
 • e_bushfires-the-scene_of_destruction-public_domain.jpg
  e_bushfires-the-scene_of_destruction-public_domain.jpg
  40.1 KB · Shikime: 0
 • winston-moseley.jpg
  winston-moseley.jpg
  42.7 KB · Shikime: 0
 • costa-concordia-captain-sentence.jpg
  costa-concordia-captain-sentence.jpg
  194.6 KB · Shikime: 0
 • e00000258-0-image-m-7_1442520528740-e1523605593557.jpg
  e00000258-0-image-m-7_1442520528740-e1523605593557.jpg
  61.1 KB · Shikime: 0
 • winston-moseley-1.jpg
  winston-moseley-1.jpg
  42.7 KB · Shikime: 0
 • e_bushfires-the-scene_of_destruction-public_domain.jpg
  e_bushfires-the-scene_of_destruction-public_domain.jpg
  40.1 KB · Shikime: 0
 • 12november-1.jpg
  12november-1.jpg
  131.5 KB · Shikime: 0
 • winston-moseley.jpg
  winston-moseley.jpg
  42.7 KB · Shikime: 0
 • costa-concordia-captain-sentence.jpg
  costa-concordia-captain-sentence.jpg
  194.6 KB · Shikime: 0
 • e00000258-0-image-m-7_1442520528740-e1523605593557.jpg
  e00000258-0-image-m-7_1442520528740-e1523605593557.jpg
  61.1 KB · Shikime: 0
 • winston-moseley-1.jpg
  winston-moseley-1.jpg
  42.7 KB · Shikime: 0
Top