Tingujt e Vibracioni krijuan Universin!!

Lauri

Anunnak
Sipas Porfidio, "Pitagora, degjonte harmonine e Universit, perceptonte harmonine universale te levizjeve se sferave dhe yjeve te cilat ne nuk mund ti degjojme per kufizimiet e natyres sone" Cfare eshte harmona e sferave qiellore?? Popujt antik mendonin Universin nje sfere ku ne mbrendesi te saje ndodheshin planetet, dhe sebashku keta planete perbenin kozmosin. Gjate levizjeve te planeteve, ku secila jepte nje tungull, krijonin "sinfonine qiellore" te nje bukurie jo-humane.
Kjo teori ishte e mbeshtetur nga Pitagora dhe ndjeksit e tij, Por vetem ai kishte mundesine ta degjonte kete sinfoni qiellore, i cili i riprodhonte..

fizika2_zps53c756fd.jpg

fizika6_zps32600bdf.jpg
 
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Tingujt e Vibracioni krijuan Universin!!

tinguj origjinal te Universit nga Nasa

[video=youtube;sP9K3-PUrhE]https://www.youtube.com/watch?v=sP9K3-PUrhE[/video]


 

Lauri

Anunnak
Titulli: Tingujt e Vibracioni krijuan Universin!!

muzika_zps5fabe4ca.jpg

Edhe Apolo ne mitologjine greke antike(..Ilire).Komplet Universi, imagjinohej si vegel muzikore me 7 kordat(7-string) qe luante Apolo, qe qeveriste te gjithe sistemin planetar, nepermjet harmonise se tingujve te sferave qiellore krijonte melodite te tij kenshme.

Gjithashtu edhe ne Parrajsen e Dante-es gjejme versetet qe i riferohen tungujve harmonike planetare(tek kenga I)"Lavdia e Atij qe leviz cdo gje per Universin pershkon dhe shkelqen". (tek kenga XXXII)"dashuria e Perendise qe leviz Diellin dhe yjet e tjera,"

Platoni vazhdoj konceptet e Pitagores ne lidhje me harmonine e sferave qiellore, cdo sfere ne levizjet rreth Tokes prodhon tinguj qe veshet e njeriut nuk i kapin dot sepse jane shume te thelle. Te gjitha keta tinguj krijojne nje bukuri sinfonije mbi humane qe njeriu mundohet ti riprodhoje, por per limitet e tij nuk arrine. Nepermjet muzikes njeriu ngihet shpirterisht. Platoni i shpjegon si realizohet kjo: Universi eshte i modeluar nga nje mendje qe eshte ajo e Krijuesit. Ka edhe nje shpjegim mesjetar per kete harmoni kozmike, me burim te nje citati biblik: "Qiejt kendojne lavdine e Perendise, Perendia krijoi universin duke pritur numrin, dhe per kete arsye u konsiderua Gjeometri " Muzikant i Madh."

apocalipssi1_zpsb8e4a742.jpg
 

Attachments

 • muzika_zps5fabe4ca.jpg
  muzika_zps5fabe4ca.jpg
  215 KB · Shikime: 0
 • apocalipssi1_zpsb8e4a742.jpg
  apocalipssi1_zpsb8e4a742.jpg
  25.5 KB · Shikime: 0

ricky_ch

******
Pe: Tingujt e Vibracioni krijuan Universin!!

Krijimi është gjendja para se diçka të
ekzistonte, ndërsa si diçka funskionon
nuk tregon edhe se si është diçka krijuar.

Mund të folim vite të tëra se si diçka
funksionon, dhe të në të njëjtën kohë
të jemi vite të tëra larg së vërtetës.

Pra, si funksionon (auto)mjeti është diçka
tjetër, e krijimi diçka tjetër.
(Auto)mjetit vetëm ia fut çelësin dhe punon
pafund, nëse ke mundësi ta furnizosh
me energjinë dhe pjesët e nevojshme...
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Tingujt e Vibracioni krijuan Universin!!

Nje eksperiment te tille, mbi vidracionet e tingujve mund ta beje kushdo nga ju. 

Lauri

Anunnak
Titulli: Tingujt e Vibracioni krijuan Universin!!

"Nqs do te kuptosh Universin, mendo me termet e energjise-frekuenca dhe vibracione". - Nikola Tesla

Vangjeli i Gjonit e fillon pikerisht me nje fjale Zanafillen e cdo gjeje. Fjala ne fillim, dhe qe fjale ishte prane Perendise, dhe njekohesisht fjala eshte Perendi.
Nje paralelizem perfekt me Krijimin e Universit materjal nga Fjala-Zeri imaterjal = Perendi.

Gjoni 1:1
Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi.
-Ai (fjala) ishte në fillim me Perëndinë.
-Të gjitha gjërat u bënë me anë të tij (fjala), dhe pa atë nuk u bë asnjë nga ato që u bënë.
-Në atë ishte jeta, dhe jeta ishte drita e njerëzve.
... Ai (fjala) ishte drita e vërtetë, që ndriçon çdo njeri që vjen në botë.
-Ai (fjala) ishte në botë, dhe bota u krijua me anë të tij, por bota nuk e njohu.
-Dhe Fjala u bë mish dhe banoi ndër ne; dhe ne soditëm lavdinë e tij, si lavdia e të vetëmlindurit prej Atit, plot hir e të vërtetë.

 
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Tingujt e Vibracioni krijuan Universin!!

Tingujt udhtojne qe duke krijuar vibrim me njesi mates Hz (Hertz). Universi qe na rrethon ka nje frekuence harmonike 432 Hz. Ne interes te kujt eshte standartizuar me ligj qe muzika e sotme, psh albumet muzikor file mp3 te degjohet ne frekuencat 440 Hz? Qe njeriu te largohet nga struktura natyrore e tij??

A432hz-vs-440hz-water_zps390c23cb.jpg

Qe nga shek '18 Giuseppe Verdi e mizikant te tjere kundershtonin me leter te hapur kete ligj duke ju riferuar qeverive perkatese qe te ulej frekuenza ne 432 Hz.

Kaq shume interes ka kjo frekuence sa qe edhe Gjermani naciste ne 1939 e vendosi me ligj qe duke e konsideruar 440Hz si diapozon normal?

Gjuha e muzikes(tingujt) eshte nje gjuhe universale, pse te mos jete atehere kjo gjuhe me frekuencat qe e perbejne ate qe ne origjinen e saje 432 Hz?

 

Attachments

 • A432hz-vs-440hz-water_zps390c23cb.jpg
  A432hz-vs-440hz-water_zps390c23cb.jpg
  72 KB · Shikime: 0
 • A432hz-vs-440hz-water_zps390c23cb.jpg
  A432hz-vs-440hz-water_zps390c23cb.jpg
  72 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Tingujt e Vibracioni krijuan Universin!!

Cymatics, eshte shkence e re, e cila studion valet dhe tingujt qe krijojne forma gjeometrike harmonike

Mqs cdo gje filloj si rezultat i tingujve dhe vibracionit, gjithashtu vazhdon rrugen po nepermjet tyre, po fundi, si do jete at'here??

Ti hellim nje sy se c'thote Bibla ne Apokalipsin. Dhe gjithmone ne lidhje me temen-tinguj & vobracione.

(Ap.8: 6) "Dhe te shtate engjejt qe kishin te shtate borite u pergatiten qe tu biejne burive: bubullima dhe vetetima eshte sinjali qe ju jepet engjejve per fillimin e renjes se tyre"

apocalipssi1_zpsb8e4a742.jpg

Per te shtate engjejt qe qendrojne perpara fronit te Perendise jane dhene shtate bori, nje element shpesh te pranishme ne tekstet eskatologjike si folesi i Fundit te Kohes ( Thesalonikasve 4:16). Keshtu, ne kengen e gjashte te Ferrit te Dantes gjejme tingullin e borise si nje metafore per ne fund te kohes:(Ap.8:13 )"Dhe pashe, dhe degjova nje engjell qe fluturonte ne mes te qiellit dhe thoshte me ze te madh: Mjere, mjere, mjere atyre qe banojne mbi dhe, per shkak te tingujve qe do dalin nga burite e tre engjujve qe akoma nuk i kane rene"

Apostuli Gjoni i perdor 7 burite e engjejve ne Vangjel, te cilet i biejne njeri pas tjetrit, si sinjal i perfundimit te denimit te Perendise. Ai i pershkruan nje e nga nje burite e engjejve dhe ne detaje, por nuk po zgjerohem me shkrim. E rendesishme per cfare po trajotojme ne teme eshte fakti i perdorimit te istrumenteve muzikore per te vene ne dukje tingujt qe vijne nga Qielli per gjykimin e fundit(sipas Bibles). Pra perdor tinguj, te cilet krijojne vibracion, dhe vibracioni eshte edhe shkatrrues
 

Attachments

 • apocalipssi1_zpsb8e4a742.jpg
  apocalipssi1_zpsb8e4a742.jpg
  25.5 KB · Shikime: 0
 • apocalipssi1_zpsb8e4a742.jpg
  apocalipssi1_zpsb8e4a742.jpg
  25.5 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Tingujt e Vibracioni krijuan Universin!!

Antiket dinin me shume gjera se sa mendojme ne pikepamjet e jetes se tyre, mbi Universin, Astonomine, matematiken e avancuar, manjetizmin, mjeksine, e forcat okulte e mjaft te tjera.
Nepermjet arkelogjise zbulojme informacione qe transmetojne sinjale dhe simbole mbi konoshencet e tyre ne gjithe boten. Te gjitha zbulimet antike me forma gjeometrike (Gjeometria e shenjte) jane simbole te nje pune okulte.
Teknologjia Antike. DNA, tinguj dhe frekuence.

 
Top