Pyrrhus the Eagle/ Pirro shqiponja

Bilderberg

Anëtar i ri
Pyrrhus the Eagle/ Pirro shqiponja

[ame=http://in.youtube.com/watch?v=aLF1lMCC5HA]YouTube - Pyrrhus the Eagle[/ame]
 

orakulli

Anëtar i Respektuar
Shtremberimet e e qellimshme te shkruesve te lashte greke e latine:
"Piro i epirit":e perkthyer dhe e kopjuar dhe rikopjuar.
E verteta:
1."piro" kemi vetem ndryshimin e "p" .Ajo ka qene "b"."Piro" ka qeme "biro="bir o..."
2."Epirit".Kemi ndryshim te "e"-ve me "i"-te."epir" ka qene "iper".Ne gjuhen came shqipe "ip" eshte emri i shqiponjes.
Konkluzioni"Piro i epirit" eshte "Biro i iperit" pra "biri i shqiponjes".Disa prej shkruesve te lashte u ka shpetuar qe "Piros i behej qejfi kur e krahasonin me shqiponjes".
Gjuha moderne shqipe:
shqiponj=/shq+ip+nj/ ku kuptimin kryesor e mban pjrseza "ip" ku per gjuhen came ka qene emri i shqiponjes dhe per gjuhen e sotme shqipe eshte folja "hip".Ketu lidhet gjuha moderne shqipe me gjuhen e vjeter te saj dhe nuk eshte e veshtire per ta zberthyer ate.Gjuha came perben zemren e gjuhes IPIRIOTE.
 

Bilderberg

Anëtar i ri
Pak Histori mbi Mollosine Ilire dhe Epirin!!

SOME HISTORY


[ame=http://www.youtube.com/watch?v=lRV7pXv8eic]YouTube - SOME HISTORY[/ame]
 

Bilderberg

Anëtar i ri
Titulli: Pyrrhus the Eagle/ Pirro shqiponja

How Pyrrhus became son of Glaucias[ame=http://www.youtube.com/watch?v=myN3WYOR6p4]YouTube - How Pyrrhus became son of Glaucias[/ame]

The Epirot royal family claimed descent from Achilles.The father of Pyrrhus, Aeacides, was deposed by the Epirots and his adherents executed. Pyrrhus was only two years old at the time, and, despite hot pursuit, was taken to safety at the court of King Glaucias of Illyria. Despite his doubts, Glaucias agreed to take Pyrrhus in, and raised him with his own children. When Pyrrhus was 12, Glaucias invaded Epirus and restored him to his throne.
 
Top