Motivuese: Zgjohu & Do të flini mjaft, kur të vdisni…

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Zgjohu & Do të flini mjaft, kur të vdisni…


wake-up-and-live.jpg


Ka diçka të çuditshme në lidhje me Shtetet e Bashkuara. Nëse brohorasim apo tallemi, protestojmë apo promovojmë, ne jemi të fortë në bindjet tona. Me pak fjalë, ne jemi një vend shumë elastik. Unë mendoj se kjo është për shkak se jemi vendi i sipërmarrësve dhe ata kanë elasticitet në kockat e tyre.

Elasticitetit është ndoshta karakteristika më e rëndësishme e një themeluesi. Në çfarë mjedisi tjetër mund të keni 10 arritjet ekstreme dhe 10 uljet ekstremeve në një ditë?

Po, do të më pëlqente të iu punësoja.
Do t’iu përplasin dyerë në fytyrë.

Po, ne duam të bëjmë partneritet.
Do të ketë njerëz që do iu injorojnë.

Po, do iu shkruajmë një çek.
Nuk do të keni asnjë rrjedhë parash.

Po, ne sapo e paguam faturën tuaj.
Mund të mos flini për një vit.

Ende të mos flini
Do të dështoni

Po, ne do ua blejmë kompaninë tuaj. Tani Urime!


Silicon Valley është i fiksuar me këtë ide; ju nuk mund të arrini larg pa dëgjuar ndokënd t’iu thotë fjalët: “dështoni shpejt,” “dështoni shpesh” dhe “dështoni pa turp.” Ka qenë një event i tërë FailCon, i krijuar rreth kësaj ideje, si dhe një TEDx talk i mahnitshëm nga Carolyn Rodz. Megjithatë, çfarë e kthen një “themelues”, në një “sipërmarrës” është aftësia për të kërcyer mbrapa dhe për të mësuar tiparin e elasticitetit. Për shembull:

JK Rowling u refuzua nga 12 shtëpi botuese para se Harry Potter më në fund të shkonte për t’u shtypur.

The Beatles ishin refuzuar shumë herë para se të bëheshin një nga grupet më të famshme muzikore në histori.

Abraham Lincoln u mund në gjashtë zgjedhje elektorale, por kurrë nuk hoqi dorë duke u përpjekur dhe përfundimisht u bë një nga presidentët më me ndikim i Shteteve të Bashkuara.E di që lexoni shumë, por ju duhen këto strategji elasticiteti:

- Ushtrohuni
- Merrni kohë të lirë dhe pushoni
- Hani shëndetshëm
- Jepni dhe merrni feedbackJam duke folur në lidhje me strukturën e thellë të elasticitetit në guximin tuaj, si për shembull duke iu kujtuar:

- Gjithmonë qëndroni të fokusuar në qëllimin tuaj
- Qëndroni i vendosur për t’u hidhur mbi çdo pengesë
- Në biznes, nuk ekziston “ndoshta më vonë”
- Refuzimi është një rrugë drejt po-së dhe një vazhdimësi i të mësuarit
- Asnjëherë mos bëni kompromis me moralin tuaj
- Flini, kur të vdisni
- Kombinimi i madhështisë dhe kurajos do t’iu rrisë


Mbi të gjitha kombinimi i madhështisë dhe kurajos është ajo që e bën sipërmarrësin të suksesshëm në çdo gjë.


Prishtinë, Eko
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Mos hiq dorë nga ëndrra yte.....,për shkak se ke shumë vështirësi gjatë realizimit të saj.

- Mos u ndal, ngritu sërish pas dështimit dhe Provo perseri.

- Merri ditët e mira me vete dhe bëhu i çmenduri që punon fort për ëndrrën e tij....

- Bëhu i çmenduri që gabon, dështon dhe nga këto mëson sekretet e suksesit....

- Mbaje një qëndrim, mos ndalo të luftosh për ëndrrën tënde. Bëhu ky njeri që ke nevojë ta shohësh në vete.... 

Bukowski

Gjumash
Me pelqen kjo tematike. Me terheqin leximet e startup, millionare e gjitha duhet te filloi nga nje vendim dhe duke ecur qoft edhe 1 cm per here do ja arrish qellimit
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Arritja e qëllimeve tuaja

business-goals.jpg


Duhet të keni objektiva (qëllime) shumë të qarta

Kjo mbase është diçka të cilën e dini, por ne po e theksojmë edhe një herë se Ju nuk mund të përmbushni dhe të realizoni asnjë qëllim nëse nuk keni interesim, apo nëse nuk i keni ato objektiva të qarta për veten tuaj. Sa më specifike dhe të detajuara të jenë qëllimet, aq më mirë do të jetë dhe aq më të lehtë do ta keni për t’i realizuar ato.


Përmirësojini objektivat e arritura më parë

Ju duhet t’i jepni vetes mundësinë për të përmirësuar objektivat e arritura më parë, sepse për ndonjë arsye apo tjetër, mund të keni lënë diçka pa përfunduar apo thjesht për faktin se edhe projekti i realizuar në mënyrën me të mirë të mundshme, ka nevojë për përmirësim pas disa kohësh. Një gjë e tillë ndodh sepse edhe nëse ju e keni të qartë në mendje objektivin që duhet të arrini, mund të ndesheni me elemente të ndryshme gjatë rrugës suaj, të cilët do t’ju pengojnë për ta çuar atë drejt fundit në mënyrën më të mirë të mundshme apo ashtu siç ju e kishit planifikuar. Situata të ndryshme familjare apo personale, financat tuaja, teknologjitë e reja, janë të gjithë elementë që mund të ndikojnë në punën tuaj dhe në arritjen e objektivave tuaja.


Mendoni për avantazhet e objektivave tuaja


Të vendosësh disa objektiva nuk ka kuptim nëse realizimi i tyre nuk vjen së bashku me një sërë avantazhesh.Vizualizimi i avantazheve që vjen nga arritja e objektivave tuaja do t’ju ndihmojë që jo vetëm t’i realizoni ato në mënyrën më të mirë, por të jeni njëkohësisht edhe më të frymëzuar.


Mos vendos objektiva të parealizueshme


Duhet të tregoheni realistë me veten se një pjesë e madhe e tyre nuk mund të realizohen brenda ditës, dhe për të mos humbur motivimin ju mund t’i ndani ato në objektiva më të vogla, të cilat do t’ju ndihmojnë që të shkoni drejt objektivave më të mëdha.


Të jeni të qartë

Nëse doni që t’i arrini objektivat që i keni vënë vetes, ju duhet të keni fillimisht të qartë mënyrën sesi do t’i realizoni ato. Sepse nëse ju vetë nuk jeni të qartë saktë se çfarë dëshironi të arrini, atëherë të jeni të sigurt se vetëm do të lodheni duke u përpjekur por mbase asnjeherë nuk do të arrini t’i realizoni deri në fund.

Pra, me fillim të jeni të qartë se cfarë dëshironi, përmbusheni pikat dhe filloni qëllimin tuaj vazhdim drejt arritjes/suksesit.MA/ User
 
Top