Michael Bloomberg, njeriu më i pasur në New York

fcbesia

Anëtar i Respektuar
Nuk është e rëndësishme të kesh një terminal Bloomberg 1.500 dollarë në muaj, për të marrë vesh se cili është sot njeriu më i pasur njujorkez.
Shitja nga Merill Lynch e 20 për qind të aksioneve të saj, tek një furnizues të informacioneve financiare që mban emrin Micael Bloomberg, njeriut më me fat i Manhatan, i cili për koincidencë është dhe kryetar i Bashkisë, ka rritur edhe më tepër pasurinë e tij.

Por nuk është kaq e thjeshtë. Ai mundej teorikisht të mos e meritonte participimin e Merrill që vlen vetëm 4.4 miliardë dollarë (2.8 miliardë euro). Kjo e vlerëson kompanin “Bloomberg L.P” me 22 miliardë, nga të cilat 15 miliardë janë pjesë e z. Bloomberg. Larg nga David Koch, magazina “Forbes”, e së cilit vlen 17 miliardë dollarë. Por vlera që Merill ka marrë mund të mos jetë reflektimi real i vlerës së Bloomberg.

Mbi të gjitha banka amerikane është në hall. Dhe meqë 20 për qind të aksioneve nuk kontrollojnë asgjë në këtë shoqëri është e vështirë të besohet që ka pasur një rritje të vlerës midis grupeve të mediave të interesuara.

Firma ka njohur së fundmi muajt e saj më të vështirë në instalimin e terminaleve. Shërbimet e saj financiare vuajnë shumë.

ثshtë një moment i vështirë për të rregulluar vlerën e aktivave tek informacionet financiare. Aksionet e Thomson Reuters janë një shembull i mirë për këtë. Ata kanë humbur 40 për qind në 2007.

Nëse tregu stabilizohet dhe vlera e shoqërive në informacionin e financave rifiton terrenin e humbur në 2007 si Thomson Reuters, atëherë Bloomberg do të vlente 29 miliardë dollarë e ndoshta dhe më shumë. Nëse Bloomberg shet shoqërinë ai do të kërkojë një çmim të kontrollit.

Sipas të dhënave mujore të terminaleve të Bloomberg, çmimi për një muaj i një marrjeje kontrolli në 2008 është 35%. Duke aplikuar këtë normë “Bloomberg L.P” do të vlerësohej me 40 miliardë dollarë duke lënë mënjanë huan që Merill bëri për të riblerë participimet e saj.

Kryetari i New Yorkut mund të bëhej i pari në Manhatan duke peshuar 30 miliardë dollarë.


Telegrafi​
 

Attachments

  • 6yr.jpg
    6yr.jpg
    37.9 KB · Shikime: 55
Top