Gjermania dhe Franca, befasojnë analistët e ekonomisë

E3

Anëtar i Nderuar
V.I.P

Rritja ekonomike e Francës dhe e Gjermanisë befasoi analistët, të cilët parashikonin thellimin e recesionit

Gjermania dhe Franca në kuartalin e dytë të këtij viti shënuan rritje të papritur ekonomike.

Sipas të dhënave të Entit gjerman për Statistikë, ekonomia më e madhe evropiane në kuartalin e dytë të këtij viti në tremujorin paraprak ka realizuar rritje prej 0,3 për qind.

Po aq është rritur edhe bruto prodhimi vendor në tremujorin e dytë të këtij viti.

“Pas katër kuartaleve të zvogëlimit të aktivitetit ekonomik Franca përfundimisht u tërhoq nga saldoja e kuqe”, tha ministrja e Financave, Kristin Lagard, duke shtuar se rritja arrin 0,3 për qind.
*panorama*
 
A

arbnooor

ajt dhasht zoti te hiqet kriza te na cilen syte pak te shikoj evropen
 
Top