Elementet e Zodiakut

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues

kasat.gif

Astrologjia si te gjitha shkencat okulte, bazohet mbi kater elemente te universit: Zgjarri, Toka, Ajri dhe Uji. Keta elemente ne kombinim ndertojne ambientin tone natyror.


Shenjat e Zgjarrit jane: Dashi, Luani dhe Shigjetari. Keto shenja tregojne kurajo dhe entuziazem.


Shenjat e Tokes jane: Demi, Virgjeresha dhe Bricjapi. Personat qe bejne pjese ne shenjen e Tokes jane praktike dhe bashkebisedues shume te mire.


Shenjat e Ajrit jane: Binjaket, Peshorja dhe Ujori. Personat qe bejne pjese ne kete elemente kane nevoje te vazhdueshme per ide dhe per tu ambienturar me te tjeret.


Shenjat e Ujit jane: Gaforrja, Akrepi dhe Peshqit. Personat qe bejne pjese ne kete elemente jane shume te ndjeshem.Medialb
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
Aspektet jane disa kende te privilegjuara, te llogaritura ne gjatesi ne eklitika, ku I referohen 2 planeteve, ose nje planeti dhe nje kendi, dhe tregojne natyren e relacionit nder planetet.

Aspektet me te medha jane, sipas rendesise se tyre: Perfundimi, Kundershtimi, Trigono, Kuadrati dhe Sestile.
Disa prej ketyre aspekteve jane harmonike, ndersa disa te tjera nuk jane.
Nje aspekt eshte gjithmone I formuar nga nje planet me I shpejte: eshte ai qe duke u larguar progresivisht nga aspekti I perfundimit, qe kishte me planetin me te ngadalte, formon me te llojet e aspekteve.
Per te kuptuar me mire, duhet te konsiderojme gjithmone si pike fillestare nje kend prej 360°, e ndare ne 12 pjese, secila prej 30°.

Aspektet pozitive jane:
• sestile: kur kendi I formuar nga nje planet me nje planet tjeter, eshte nje kend prej 60°. Per shembull: dielli ndoshet ne shenjen e Dashit me nje kend prej 20° dhe Hena eshte ne Ujor ose tek Binjaket gjithmone me nje kend 20°
• trigono: eshte kur kendi I formuar nga nje planet me nje planet tjeter dhe eshte e barabarte me 120°. Per shembull: Dielli eshte tek Dashi ne 20° dhe Hena eshte tek Shigjetari, ose tek Luani ne 20°.

Aspektet positive tregojne mundesi zhvilluese te favorshme ne me shume se nje nivel te egzistences, qe vjen ne varesi te planetit te perfshire.

Aspektet negative jane:
• quadrato: Kur kendi I formuar nga nje planet me nje planet tjeter eshte I barabarte me 90°. Per shembull: Dielli eshte ne Dash me nje kend 20° dhe Hena eshte ne Bricjap, ose tek Peshqit ne 20°
• opposizione: Kur kendi I formuar nga nje planet me nje planet tjeter, eshte e barabarte me 180°. Per shembull: Dielli eshte ne Dash me 20° dhe Hena eshte ne Peshore ne 20°.
Aspektet negative tregojne veshtiresi ne kerkim per te bashkuar 2 forca, te cilat kerkojne te levizin ne drejtim komplet te ndryshem. Te dy planetet e perfshire kane nje lloj tensioni midis tyre.

Congiunzione (kend prej 0 gradesh) mund te jete negative ose positive, ne varesi te natyres se planeteve te perfshire. Per shembull: Dielli ndodhet ne Dash ne kend 20° dhe Hena eshte ne Dash ne 20°.

Egziston per te gjithe aspektet nje lloj marzhi tolerant, e cila nenkupton qe nje aspekt eshte aktiv ose operuese ne pak grade nga te dyja palet, ne nje pike fikse.
 
Top