8 Gjëra që i Mësojmë Shumë Vonë në Jetë

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Themelues

8 Gjëra që i Mësojmë Shumë Vonë në Jetë.​

1640785419520.png
Njerëz të rëndësishëm në jetën tënde vijnë dhe shkojnë dhe duhet të pajtoheni me këtë.

Për fat të keq, njerëzit më të rëndësishëm në jetën tuaj mund të bëhen të huaj brenda natës.

Për fat të mirë, të huajt mund të bëhen njerëzit më të rëndësishëm në jetën tuaj brenda natës.

Ky proces dhemb, por nëse pranohet, shërben për të përmirësuar cilësinë dhe përshtatshmërinë e njerëzve në jetën tuaj.

Dieta juaj nuk është vetëm ajo që hani​

Ndërsa rritesh, kupton se dieta juaj nuk është vetëm ajo që hani, është ajo që shikoni, çfarë lexoni, kë ndiqni dhe me kë kaloni kohën tuaj.

Pra, nëse qëllimi juaj është të keni një mendje më të shëndetshme, duhet të filloni duke hequr të gjitha ushqimet/mendimet e padëshiruara nga dieta juaj.

Nganjëherë do të duhet t’i zhgënjeni njerëzit për të qenë e lumtur.

Ju dhe shëndeti juaj mendor janë më të rëndësishme se karriera juaj, më shumë se paratë, se mendimi i të tjerëve, se ai eventi ku thatë se do të merrnit pjesë, sedisponimi i partnerit tuaj dhe dëshirat e familjes suaj.

Nëse të kujdesesh për veten do të thotë të zhgënjesh dikë, atëherë lëre të zhgënjehet.

Dashuria juaj për veten duhet të jetë gjithmonë më e fortë se sa dëshironi t’ju duan të tjerët.

Asnjëherë mos lejoni që refuzimi të çojë në vetë-refuzim​

Një person që ka përjetuar refuzimin ka frikë nga refuzimi dhe një person që ka frikë nga refuzimi ka tendencë të hezitojë se të mund të refuzohet.

Në subkoshiencën e tyre ata kanë shmangur refuzimin.

Në realitet, ata janë refuzuar përsëri – këtë herë nga vetë vetja e tyre ata.

Zotëroni përgjegjësitë tuaja, zotëroni të ardhmen tuaj​

Ju nuk jeni përgjegjës për traumën tuaj, por jeni përgjegjës për thyerjen e ciklit dhe mos lënduar më shumë njerëz për shkak të asaj që ju ka ndodhur.

Ju kurrë nuk do të kontrolloni të ardhmen tuaj nëse lejoni që e tashmja juaj të kontrollohet nga e kaluara juaj.

Ajo që ndodhi dje mund të mos jetë përgjegjësia juaj, por mënyra se si silleni sot është.

Cilësia mbi Sasinë​

Jeta ka të bëjë me cilësinë, jo sasinë.

Një mik cilësor të jep më shumë se 100 njohje.

Një marrëdhënie cilësore ju jep më shumë se 100 histori kalimtare.

Një përvojë cilësore ju jep më shumë se 100 netë dehje.

Përrallat do t’ju bëjnë të palumtur​

Të fiksuarit pas gjërave që shoqëria tha se “je i prirur për t’i bërë” do të të vrasë lumturinë.

Mos dëgjoni përrallat e rreme se si po ecën jeta juaj.

Ju nuk keni pse të shkoni në universitet në moshën 18 vjeç, ose të gjeni një punë në moshën 21 vjeç, ose të blini një shtëpi në moshën 25 vjeç, ose të martoheni në moshën 30 vjeç, ose të keni fëmijë në moshën 30 vjeç.

Të gjithë janë të ndryshëm, dhe rruga juaj drejt lumturisë do të jetë gjithashtu.

Argëtimi është i juaji​

Nëse doni të shijoni jetën tuaj, mos u pajtohuni me përkufizimin e njerëzve të tjerë për “argëtimin”.

Argëtim nuk do të thotë të pish, ahengje dhe shoqërim.

Argëtimi mund të jetë një natë vetëm, përhumbja në një libër, një bisedë e thellë, një shëtitje, krijimi i artit, të bësh muzikë ose të bësh punën që të pëlqen.

Argëtimi juaj ju përket juve, sigurohuni që ta përcaktoni atë.
b.shkollaesuksesit.
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Stoli i trëndafilave

  Votat: 9 33.3%
 • 2-Papucet e gjyshes

  Votat: 9 33.3%
 • 3-Ndjesi Gruaje

  Votat: 3 11.1%
 • 4-Vjeshtë në shi.

  Votat: 1 3.7%
 • 5- "Udhëtar i jetës"

  Votat: 2 7.4%
 • 6-Elena.

  Votat: 3 11.1%
Back
Top