10 familjet më të pasura në botë

99 milionë dollarë në një ditë. 146 milionë dollarë ditën tjetër dhe gati 294 milionë dollarë javën e kaluar. Këto ishin paratë e fituara nga familja më e pasur në botë, “Walton”.

Në shtatë muajt e fundit, ajo gjithashtu ka mbledhur më shumë se 6 miliardë dollarë përmes likuidimit të një aksioni të vogël në “Walmart”, të cilin e themeloi disa dekada më parë.

Sidoqoftë, paratë janë një pikë në oqean, pasi “Walton” ende kontrollon më shumë se 1.3 miliardë aksione.

Le të shohim 10 familjet më të pasura në botë:

Walton – 238.2 miliardë dollarë: Kontrollojnë Walmart-zinxhir supermarketesh

Mars- 141.9 miliardë dollarë: Kontrollojnë rrjetin e ëmbëlsirave

Koch – 124.4 miliardë dollarë: Energji, financë, etj

Hermes – 111.6 miliardë dollarë: produkte

Al Saud – 100 miliardë dollarë: Familja mbretërore e Arabisë Saudite

Ambani – 93.7 miliardë dollarë: Energji, telekomunikacion, media, etj

Wertheimer – 61.8 miliardë dollarë: “Chanel”

Johnson – 61.2 miliardë dollarë: Kontrollojnë investimet Fidelity (financiare)

Thomson – 61.1 miliardë dollarë: Thomson Reuters (media)

Boehringer – 59.2 miliardë dollarë: Kompani farmaceutike


Tema
 

Lauri

Anunnak
Kush janë këta personazhe ? Nuk i njoh ?
As njëri nga këta nuk është më i pasur se unë që kam vetëm duart në xhepa..?
 
Pervec Rothschild

Bessos Musk ?!!
Bezos dhe Musk kane biznes personal.
Ketu behet fjale per pasuri familjare.
Psh ne Itali Berlusconi mbahet si me i pasuri , ai personalisht por si familje Agnelli-t e mbysin ne nje oqean pasurish Berlusconin?
 
Bezos dhe Musk kane biznes personal.
Ketu behet fjale per pasuri familjare.
Psh ne Itali Berlusconi mbahet si me i pasuri , ai personalisht por si familje Agnelli-t e mbysin ne nje oqean pasurish Berlusconin?
Bessos dhe Musk familjarw e kane

Ndoshta ky i FB e ka personale si e ka Zuckerberg
 
Top