U be goxha kohe pa postu ketej nga kuzhina pjata te ftohta
mendoj se me vapen qe ka filluar duhet nje tartare salmoni e shoqeruar me nje gote vere te bardhe frizante
Per 2 persona
300gr salmon, fileto e fresket
1 limon
1/2 luge kafeje senape
piper, i bardh, i zi i bluar ne moment
koper
vaj ulliri, kripe
1. Me nje leter kuzhine e thajme dhe e presim salmonin ne kubike te vogla.
Per salsen
1. Ne nje tas te madh perziejme lengun e nje limoni, 2 luge vaj ulliri
shtojme salmonin, koperin, piperin, senapen , i perziejme ngadale duke e shijuar per kripe.
2. E mbyllim tasin me nje qese kuzhine, dhe e fusim ne frigorifer per 40 min
me pas mund ta servirini me nje sallate te stines copa buke te thekura
ps./ Kush deshiron mund ti shtoje tartares edhe qepe te prera ne kubike te vogla,
personalisht se pelqej me qepe, plus qe shumica e femrave jane delikate, alergjike ndaj qepes
PEr Fv.L0v3rm4n
mendoj se me vapen qe ka filluar duhet nje tartare salmoni e shoqeruar me nje gote vere te bardhe frizante
Per 2 persona
300gr salmon, fileto e fresket
1 limon
1/2 luge kafeje senape
piper, i bardh, i zi i bluar ne moment
koper
vaj ulliri, kripe
1. Me nje leter kuzhine e thajme dhe e presim salmonin ne kubike te vogla.
Per salsen
1. Ne nje tas te madh perziejme lengun e nje limoni, 2 luge vaj ulliri
shtojme salmonin, koperin, piperin, senapen , i perziejme ngadale duke e shijuar per kripe.
2. E mbyllim tasin me nje qese kuzhine, dhe e fusim ne frigorifer per 40 min
me pas mund ta servirini me nje sallate te stines copa buke te thekura
ps./ Kush deshiron mund ti shtoje tartares edhe qepe te prera ne kubike te vogla,
personalisht se pelqej me qepe, plus qe shumica e femrave jane delikate, alergjike ndaj qepes
PEr Fv.L0v3rm4n
Redaktimi i fundit: