Petulla

netflix

Anëtar i ri
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Keto i quajm llokume ketej kah lagja jone.

Llokume jane ato te emblat, ne form katrore qe kane e pak pluhur sheqeri siper.
Si videoja me siper dhe linku jane pak a shume petulla.

Ps. Leksioni kuzhines sapo mbaroi, meso per heren tjeter. ( :
 
Llokume jane ato te emblat, ne form katrore qe kane e pak pluhur sheqeri siper.
Si videoja me siper dhe linku jane pak a shume petulla.

Ps. Leksioni kuzhines sapo mbaroi, meso per heren tjeter. ( :

Cfare mesimi aman, ti me bere lemsh edhe me shume :p
 
Cfare mesimi aman, ti me bere lemsh edhe me shume :p

Te dhash te drejt, per petullat qe u ndryshon forma por jane e njejta gje.
Dhe te shpjegova ca jane llokumet, se ketu sjellin ca receta pseudo shqiptare. Lol
 
Te dhash te drejt, per petullat qe u ndryshon forma por jane e njejta gje.
Dhe te shpjegova ca jane llokumet, se ketu sjellin ca receta pseudo shqiptare. Lol

E kuptova moj por po te ngacomja :p
Ballkani eshte lemsh me gatimet. Secili e pretendon pronesine e secilit ushqim. Shif cfare behet me Ajvarin... lufte. Lol
 
para 2 ditesh hengra petulla me kish marre malli
 
keshtu shum te mira behen, po sdi... merzi i kam mi fut duart ashtu... bile si futi hiq asnjeher...


me mir edhe te sjellen makinat e gatimit ku te rregullohet mielli..... (( se ashtu me duar shumica e njerzeve marrin Alergji nga mielli, po edhe Diabetes.))
 
Petulla me kos.
300px-Petulla_me_kos.jpg


Për 4-5 persona duhen:
Miell 2 gota uji, kos 1 gote uji, vezë 1 kokerr, kripe, sode 1/2luge kafeje, vaj 2 filxhane kafeje

Pergatitja:
Në një tas porcelani vendosen vezë, kos, kripë dhe yndyrë, rrihen mirë dhe shtohet miell i përzier me pak sodë. Brumi në këtë rast është gjysmë i trashë. Në tigan hidhet pak yndyrë (1/2 lugë gjelle). Kur yndyra të jetë nxehur, hidhet brumi (një lugë gjelle për çdo petull). Largësia nga njëra tjetra duhet të jetë 3-4 cm sepse gjatë skuqjes brumi hapet. Petullat skuqen nga njëra anë dhe pastaj kthehen nga ana tjetër.
Pasi të jenë skuqur mirë vendosen në pjatë, spërkaten pak me gjalpë dhe përdoren me sheqer ose serviren me mjaltë.
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Kur flet shpirti.

    Votat: 6 27.3%
  • 2-Buzëqeshje Maskuar.

    Votat: 12 54.5%
  • 3-Jam femër.

    Votat: 2 9.1%
  • 4-Je ti Nënë.

    Votat: 1 4.5%
  • 5-Ne duart e kohes.

    Votat: 1 4.5%
Back
Top