Majdanozi, ja arsyet pse duhet ta përdorni

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Themelues
Majdanozi, ja arsyet pse duhet ta përdorni

majdanoz-1-e1426761387145.jpg?zoom=1.jpg

Rolina Naço, dietologe

Majdanozi është një bimë e paçmueshme për shumë arsye.

Ndihmon në fuksionin e veshkave për shak të efekteve diuritike që ka
Ndihmon në balancimin e hipertensionit arterial

Na ofron shumë fibra dhe një shumëllojshmëri të pasur me vitamina dhe minerale. Ka vlera ushqyese: majdanozi ka vitamina A, C dhe në sasi të vogla, disa komplekse B (B1, B2, B3 dhe B6) kalcium dhe pak magnez dhe kalium.

Na pasuron edhe në shije të gjitha gatimet tona, si salca të ndryshme, në pastat, mishin, peshku etj.

Shënim:

– Majdanozin duhet ta presim në copëza të vogla para se ta konsumojmë në mënyrë që të përthithim sa më shumë nga vlerat ushqyese

– Në gatime duhet ta shtojmë në fund në mënyrë që të mos humbasë vlerat!

b;thealbanian
 

Attachments

  • majdanoz-1-e1426761387145.jpg?zoom=1.jpg
    majdanoz-1-e1426761387145.jpg?zoom=1.jpg
    21.3 KB · Shikime: 0

Konkursi Letërsisë

  • 1-Bëju.

    Votat: 11 40.7%
  • 2-Ankth mesnate.

    Votat: 3 11.1%
  • 3-Të dua ty.

    Votat: 8 29.6%
  • 4-Nje kujtim.

    Votat: 5 18.5%
Back
Top