Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tjeter?

Love

βeℓℓe â๓e
Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tjeter? Edhe ne Ballkan sigurisht.

Personalisht mendoj se "Tava e kosit" eshte nje nga gjellet qe perdoret vetem nga shqiptaret. Nje tjeter mendoj se eshte ''mish pule me rosnica'' (kete e kam me te thene se asnjehere se kam provuar), e cila perdoret ne Vlore dhe ne Shqiperi eshte pak e panjohur (kush eshte vlonjat mund ta konfirmoj):).
Nga anet e mia myzeqare, eshte Pasterma (buke e zier me uje dhe sheqer) ....
Tjeter nuk po me vjen ndermed per momentin atehere po ju le radhen te dashur miq ... !!!
 
Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje ven

Si ushqim tradicional dhe i vecante per shqiptaret kam pershtypjen se eshte Flija Flija.jpg
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

grosha me pasterma :D
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Eshte byreku me lakra :D ,rosnicat eshte goxha e njohur ketej nga Vlora ,por mua s'me kane pelqyer kurre :D ,nderkohe edhe dollma eshte tradite e jona :)
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

....me duket se eshte e veshtire te gjesh nje gjelle tradicionale shqiptare qe nuk e gjen ne greqi ose turqi.....jam habitur kur shkova ne nje qebaptore turke ketu ku rri une....me thot turku...do byrek?...jo ore i thashe...po pse edhe ju byrekut ,byrek i thoni?...po me thote....kemi edhe bakllava po te duash...apo japrak hahahaha...ne fakte shume gjera i kishin njelloj si ne.....
...pastaj i thashe...po mire ,.....presh te mbushur me gjize keni ju?....jo nuk kemi me tha...epo shikon qe ne kemi? hahahahaha
tani spo me vjen ne mendje ndonje gjelle....pace...nuk e di se do ket ne ndonje vende tjeter.....
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

....harapash.....vetem te ne ka...dhe eshte i mire...kam ngrene ne LLogara.....
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Po trahana e njihni ?

Scorpione arapashin e kemi tradite tonen :D Nuk e di ne njihet dhe ne zonat e tjera te Shqiperise por ketej eshte pjese e menuve ne restorante :)
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Po trahana e njihni ?

Scorpione arapashin e kemi tradite tonen :D Nuk e di ne njihet dhe ne zonat e tjera te Shqiperise por ketej eshte pjese e menuve ne restorante :)
...me kujtove trahanan....kam vite pa provuar.....po e dua te jete me spec djeges qe te lotojn syte....
....harapashin e provova per here te pare ne llogara nuk e dija se cfare ishte...po ishte shume i mire......
...po them se duhet te ket qene ne menun e shqiperise se jugut
....tani dhalle duhet.......pas harapashit .....
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Ca eshte harapash? si behet?
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Pastico me pelqen shume.Vetem se se nuk e mesova dot ta gatuaj vete,para se te vija ne USA:D
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Tave krapi,kacamak....Kemi gjelle shumepor sdihet nese jane shqiptare apo huazime nga greku,turku....
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Po trahana e njihni ?

Scorpione arapashin e kemi tradite tonen :D Nuk e di ne njihet dhe ne zonat e tjera te Shqiperise por ketej eshte pjese e menuve ne restorante :)

C'na bere moj Ida se me ka vajt mendja keq apo nuk eshte dhe mengjes tani si hajej me kete fresk :D

Mendoj se Lakrori i Korces eshte tipike shqiptare ... Duke menduar me shkoi mendja ne femijeri kur hanim buke me vaj e sheqer ... s'ka me puro shqiptare se kjo :)
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Eeee dhe buke vaj e kripe,puro shqiptare,pa llogarit buke e djath e domate....:p
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Une do shtoja fergesen meqe se ka permendur njeri....mmm sa na ka marr malli. :)
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

...po mire ...kukurec...ka ne ndonje vende tjeter?...nuk besoj se ka.....
 
Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje ven

Ore une ca nuk i njihkam :konfuz:
Ose ne nga veriu i kemi me emer tjeter, gjithsesi si gatuhen fasulet tek ne askund jo :D hihi
Pastaj jane byreket edhe se mendoj se ne vende tip Greqi Turqi behen, lakrori (edhe se behet ne menyra te tj ne itali) sikur behet ne shqip askund jo shkrihem per te :D
pastiqet apo si thuhet,nje here kam ngrene nje byrek qe piqej me arra pa gje tj por sdi si quhet, pastaj nganjehere behen edhe petat me duket me gjakun e kafsheve(dmth sapo pritet nje qingj i merret gjaku i paster e pastaj piqet)por se kam ngrene thjeshte kam degjuar kshu,si gatuhet lakra ne shqip ne vende te tj gatuhet lulelakra me shume, sdi me
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

harapash cfare eshte ???

Te gjitha keto qe thate jane menu ne greqi ose turqi....
Lakrori vertet behet shkelqyeshem ne Korce/Pogradec/Kolonje por kam pare ta bejne me pothuajse te njejten menyre dhe ne fshatrat e Kosturit/Greqi dhe me cudi dhe fakti qe e benin si nga ne me sac dhe hi siper
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

"Tava e kosit" eshte puro shqiptare dhe s'ka si te jete greke psh :) apo "mishi me rosnica" qe eshte puro vlonjate ... dhe sa per "Lakrorin korcar" mesa di une dhe ai eshte puro korcare dhe nese e kane perdorur ne fshatrat greke nuk do te thote se ne e kemi marre prej tyre
 
Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje ven

Rosnica ca eshte? apo rose per shkurt,
 
Pe: Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje

Rosnica ca eshte? apo rose per shkurt,

makarona made in Albania :D (i urrej)
 
Pe: Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje

makarona made in Albania :D (i urrej)

Rosnicat mesa di une psh:
mish pule me rosnica, eshte pak a shume keshtu: nje perzierje mielli me niseshte, i cili skuqet deri sa behet ngjyre kafe
 
Pe: Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje

makarona made in Albania :D (i urrej)

Pse mo, me kofsha pule behen te mira ato... :) (te pakten ato qe ben mami im)

Bleva nje liber ne shqiperi para 3 vjetesh me receta "tradicionale" shqipetare... nuk arrij te kuptoj nje pjese te madhe te fjaleve te huaja qe perdorin, perberesit, dhe menyren se si i gatuajne... E cuditshme.

Trahana nuk eshte shqipetare, mesa di eshte me origjine arabe. Harapashin se di cfare eshte. Tava e kosit me pelqen shume. Sa per gjellerat, qe mendoj une se jane tradicionale... mbase mbase: fergese dhe tasqebap.
 
Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje ven

Me vertete makarona?? se dija
 
Pe: Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje

Me vertete makarona?? se dija

Jo jo nuk jane makarona :) lexo postimin tim me siper :)
 
Titulli: Pe: Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme

ℒℴ⋁ℇ;268436 said:
Jo jo nuk jane makarona :) lexo postimin tim me siper :)

Dmth mishi i pules me mielle e niseshte , e ca behet kjo pula zihet, piqet?
 
Pe: Titulli: Pe: Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperserit

Dmth mishi i pules me mielle e niseshte , e ca behet kjo pula zihet, piqet?

Ida duhet ta dije me mire si pergatitet, mqs eshte dhe vlonjate (une personalisht asnjehere se kam provuar, me shume me te degjuar e kam :))
Ida ku je, na thuaj si behet mishi i pules me rosnica :D
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

rrosnicat behen n vlore(m mir mos t behen fare) tava e kosit harapashi. Byreket dhe kokoreci behen n turqi. N fakt n turqi behen edhe disa byreke q njihen si 'byrek shqiptar' por qe une ne Shqiperi nuk e kam hasur.
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Kacamaku ...
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Tave Krapit :D

Tas qebabi :)
 
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Po mqs i keni permendur dhe kukurecin, taven e kosit, ate mishin e zogut me rosnica, po them une "paçe"...
E nje tjeter qe ben mami, por mesiguri eshte turke qe nga emri "Iman Bayalldi"...
( Po thuajse se te gjitha gjellrat tradicionale te shqiptareve jane me mish, shume shume mish...
Shyqyr me byrekun (edhe pse me prejardhje turke) ka versione pa mish...te marim cik fryme:))
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Kur flet shpirti.

    Votat: 6 27.3%
  • 2-Buzëqeshje Maskuar.

    Votat: 12 54.5%
  • 3-Jam femër.

    Votat: 2 9.1%
  • 4-Je ti Nënë.

    Votat: 1 4.5%
  • 5-Ne duart e kohes.

    Votat: 1 4.5%
Back
Top